Dat rijst uitermate geschikt is voor wokgerechten mag geen geheim heten. Maar dat ook bloemkool zich uitstekend leent voor een gerecht uit de wokpan is minder bekend. In dit geval heerlijk met kalkoen en een gebakken eitje. 

Ingredienten

2
Personen

Ingrediënten

  • 250 g kalkoenfilet
  • 500 g bloemkoolrijst
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 4 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 eieren
  • 2 el zwarte of witte sesamzaadjes

Extra nodig

  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

De bloemkoolrijst kun zelf maken of in de supermarkt kopen. Als je de bloemkoolrijst zelf wil maken doe je dat door 1 bloemkool in grote stukken te snijden en ze in de keukenmachine te vermalen tot korrels zo groot als rijst. Zet de bloemkoolrijst opzij.

Pel de wortel en snijd ‘m in blokjes. Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze gaar zijn. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en pers de knoflook.

Verhit de wok op een middelhoog vuurtje en voeg 3 eetlepels sesamolie toe aan de pan. Wanneer de wok op temperatuur is, voeg dan de wortel en kalkoen toe. Bak de kalkoenblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de bloemkoolrijst, lente-uitjes, soja- en oestersaus toe. Bak het geheel tot de bloemkoolrijst beetgaar is. Dit duurt 2 à 3 minuten.

Serveer de bloemkoolrijst op 2 borden. Voeg een eetlepel sesamolie aan de pan toe. Bak 2 eieren op middelhoog vuur. Serveer de eieren bovenop de bloemkoolrijst. Garneer het geheel met sesamzaadjes en lente-uitjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

244
Bloemkoolrijst
Bloemkoolrijst