Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Porties

Chocolate chip cookie

  • 275 g bloem
  • 0,5 tl baking soda
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 160 g chocolate chips

Brownie

  • 30 g chocolade
  • 30 g roomboter op kamertemperatuur
  • 15 g cacao
  • 75 g kokend water
  • 70 g zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g suiker
  • 125 g bloem

Cheesecakevulling

  • 800 g roomkaas
  • 125 g suiker
  • 1 ei
  • 40 oreo's

Roomtoefen

  • 200 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 25 g gesmolten boter
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 10 minuten

Chocolate chip cookie

Meng de bloem met de baking soda. Roer de boter en suiker luchtig in keukenmachine. Voeg het zout, vanille-extract en eieren erbij. Roer de bloem door het botermengsel. Spatel de chocolatechips erdoor. Beleg een bakvorm van 24 cm met plasticfolie. Leg hierin het chocolate-chip-deeg in, vouw het plasticfolie dicht en leg weg in de vriezer.

Brownie

Verwarm de oven op 180 °C. Laat de chocolade smelten. Mix alle ingrediënten tot een beslag. Giet het browniebeslag in de ingevette springvorm. Vet de kleinere bakvorm aan de buitenkant in en druk deze in het beslag. Bak de brownie 35 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en haal de vorm die in de brownie zit, door voorzichtig te draaien los.

Cheesecake

Verlaag de oventemperatuur naar 150 °C. Roer de roomkaas, suiker en ei door elkaar. Beleg de browniebodem met oreo’s. Giet hierop het cheesecakebeslag. Bak 40 minuten. Laat 30 minuten afkoelen.

Roomtoefen

Maak ondertussen de roomtoefen. Laat de boter smelten. Roer de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract glad. Doe in een spuitzak. Haal de reuzen chocolate-chip uit de vriezer, leg op de taart en bak deze nog 20 minuten. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de roomtoefen erop spuit. Druk een oreo in de roomtoef.

Geef je waardering

339
Brownie oreo chocolate chip cookie cheesecake