De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Frisse volkorenbulgursalade met gerookte amandelen

Overgiet in een kommetje de saffraandraadjes met wat heet water en laat even staan.
Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing, maar voeg ook de saffraan met het water toe. Laat afkoelen.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Veganistische recepten bulgursalade

Bereidingswijze

Overgiet in een kommetje de saffraandraadjes met wat heet water en laat even staan. 

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing, maar voeg ook de saffraan met het water toe. Laat afkoelen. 

Kook de tuinbonen net gaar. 

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. 

Pluk en snijd de kruiden. 

Snijd de ui in ringetjes. 

Hak de amandelen grof.

Meng in een grote kom de bulgur met de tuinbonen, tomaten, ui en kruiden. 

Rasp er wat citroenschil boven. 

Breng de salade goed op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie. 

Schep op het laatst de helft van de amandelen door de salade. 

Schep de salade op een schaal en bestrooi met de rest van de amandelen en kruidenblaadjes.

Tips

De tuinbonen kun je vervangen door kikkererwten.

De saffraan kun je vervangen door een theelepel kurkuma.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.