De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenshaas met kersencompote, geroosterde worteltjes en krieltjes

Heerlijke varkenshaas met verse kersencompote, geroosterde worteltjes en krieltjes.

60 MIN
Varkenshaas met kersencompote, geroosterde worteltjes en krieltjes

Een recept van

Bereidingswijze

Haal het vlees tot een uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm je oven voor op 160 °C.

Verwarm een grillpan (een koekenpan kan ook) op hoog vuur. Wrijf de varkenshaas in met olijfolie en bak aan alle kanten bruin.

Was ondertussen de krieltjes onder koud water en halveer ze. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten gaar. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Verpak in aluminiumfolie en gaar 35-40 minuten in de oven, totdat het midden rosé is.

Maak de worteltjes schoon en snij schuin in stukjes van 3-5 centimeter lang. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, zout en peper. Meng en verdeel over een ovenschaal. Leg onder de varkenshaas in de oven en gaar mee.

Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Snipper de ui en fruit tot de ui glazig is en begint te geuren. Ontpit de kersen en hak de walnoten grof. Breng de ui op smaak met zwarte peper en een snufje zout, voeg de kersen, walnoten en rozemarijntakjes toe. Zet het vuur middelhoog en bak de kersen vijf minuten. Voeg de port en honing toe, roer goed en laat nog een paar minuten borrelen tot de alcohol is verdampt.

Giet de krieltjes af. Haal het vlees uit de oven en serveer met de kersencompote, geroosterde worteltjes en krieltjes.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker