Saté
Pel en snijd de sjalotten fijn. Verhit een pan met olie, frituur de sjalotjes en laat uitlekken op een zeef. Maal de helft van de gefrituurde sjalot fijn in de vijzel, houd de andere helft achter voor de satésaus. Snijd het vlees in stukjes en doe het in een kom met de gevijzelde en gefrituurde sjalot en de ketjap manis. Pel de knoflook en maal fijn in de vijzel. Verhit een pan met olie en bak de knoflook. Voeg de helft van de gebakken knoflook toe, houd de andere helft achter voor de satésaus. Meng goed en laat circa 2 uur marineren. Rijg het vlees op de satéprikkers. Bewaar de overgebleven marinade voor de satésaus. Steek de barbecue aan en gril de saté om en om totdat deze gaar is.
Pindasaus
Verhit een pan en voeg de overgebleven marinade en margarine toe. Doe de overgebleven gefrituurde sjalotten en gebakken knoflook in de vijzel. Maal fijn en voeg de ketjap, het citroensap en een snufje zout toe en maal alles goed fijn. Voeg het gemalen mengsel toe aan de pan en roer goed. Voeg de pindakaas toe en laat circa 2 minuten sudderen tijdens constant roeren.
Serveren
Leg de saté op een schaal of plank en giet de satésaus erover. Maak af met wat gebakken uitjes.
0 reacties