De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté babi met pindasaus

Een klassiek Indisch gerecht: saté babi met pindasaus. Mocht je de winterbarbecue niet willen aansteken kun je het ook bereiden onder de grill.

120 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Saté babi van Oma Paula

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een klassiek Indisch gerecht: saté babi met pindasaus. Mocht je de winterbarbecue niet willen aansteken kun je het ook bereiden onder de grill. 

Bereidingswijze

Saté
Pel en snijd de sjalotten fijn. Verhit een pan met olie, frituur de sjalotjes en laat uitlekken op een zeef. Maal de helft van de gefrituurde sjalot fijn in de vijzel, houd de andere helft achter voor de satésaus. Snijd het vlees in stukjes en doe het in een kom met de gevijzelde en gefrituurde sjalot en de ketjap manis. Pel de knoflook en maal fijn in de vijzel. Verhit een pan met olie en bak de knoflook. Voeg de helft van de gebakken knoflook toe, houd de andere helft achter voor de satésaus. Meng goed en laat circa 2 uur marineren. Rijg het vlees op de satéprikkers. Bewaar de overgebleven marinade voor de satésaus. Steek de barbecue aan en gril de saté om en om totdat deze gaar is.

Pindasaus
Verhit een pan en voeg de overgebleven marinade en margarine toe. Doe de overgebleven gefrituurde sjalotten en gebakken knoflook in de vijzel. Maal fijn en voeg de ketjap, het citroensap en een snufje zout toe en maal alles goed fijn. Voeg het gemalen mengsel toe aan de pan en roer goed. Voeg de pindakaas toe en laat circa 2 minuten sudderen tijdens constant roeren.

Serveren
Leg de saté op een schaal of plank en giet de satésaus erover. Maak af met wat gebakken uitjes.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker