- Verwarm de oven voor op 190 ºC .
- Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in de rum.
- Schil en snijd de appels in blokjes.
- Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels. Verdeel de andere helft over een bord.
- Giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels.
- Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling in het hoekje.
- Klap het deeg dicht en druk goed aan.
- Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker.
- Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15 á 20 minuten goudbruin en gaar.
Appelflapen maken, dat is nog eens makkelijk! Binnen 20 minuten tover je de lekkerste appelflappen uit eigen oven. Aan de bak!
1 reactie
Die Rudolph al wat jaren geleden liet zien bij 24 kitchen.
Elk jaar weer een succes 👌👌