Appelflappen

26
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 190 ºC . Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in de rum. Schil en snijd de appels van het klokhuis af in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels. Verdeel de andere helft over een bord. Giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels. Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling in het hoekje. Klap het deeg dicht en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Appelflappen

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 100 g rozijnen
  • 1 scheutje rum
  • 3 appels
  • 70 g suiker
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el maïzena
  • 1 citroen

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
26