Vegan ovenschotel met pompoen
-
Verwarm de oven op 200 °C.
-
Schil en halveer de pompoen. Snijd de pompoen in schijven van 5 millimeter dik.
-
Snijd de ui en de paprika in stukken. Hak de knoflook fijn.
-
Verhit in een koekenpan 2 tbsp olijfolie en fruit de paprika, ui, knoflook en de droge kruiden voor zo’n vier minuten.
-
Voeg de kokosmelk toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de maizena toe. Meng goed door.
-
Doe de pompoenschijven in een grote ovenschaal en giet het kokosmelk-mengsel eroverheen.
-
Bak de vegan ovenschotel voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de vegan cheddar er overheen. Bak nog voor 15 minuten in de oven.
Geroosterde-wortelsalade (bijgerecht)
-
Verwarm de oven op 200 °C.
-
Schil de wortel en snijd ze door de helft en dan in plakjes van een halve centimeter.
-
Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de wortelplakjes, olijfolie, zout en peper in een kom en meng goed door.
-
Leg de gemarineerde wortelplakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in een kom.
-
Snijd de paprika en de ui in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan de kom met de wortels.
-
Voeg daarna de mosterd, azijn, peterselie, paprika en ui toe aan de kom en meng goed door. Laat de wortelsalade voor minstens een uur marineren in de koelkast.
0 reacties