De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan ovenschotel met pompoen

Zelf ovenschotel met pompoen maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte vegan ovenschotel met pompoen in het programma Shirma's Soul Food.

Ovenschotel Pompoen Kaas

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Dit is mijn recept voor een heerlijke vegan ovenschotel met pompoen. Ik maak dit niet heel anders dan een normale ovenschotel. Ik gebruik kokosmelk en een vegan cheddar. Zo krijg je een perfect romig resultaat."

Bereidingswijze

Vegan ovenschotel met pompoen

  1. Verwarm de oven op 200 °C.

  2. Schil en halveer de pompoen. Snijd de pompoen in schijven van 5 millimeter dik. 

  3. Snijd de ui en de paprika in stukken. Hak de knoflook fijn. 

  4. Verhit in een koekenpan 2 tbsp olijfolie en fruit de paprika, ui, knoflook en de droge kruiden voor zo’n vier minuten.  

  5. Voeg de kokosmelk toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de maizena toe. Meng goed door.

  6. Doe de pompoenschijven in een grote ovenschaal en giet het kokosmelk-mengsel eroverheen.

  7. Bak de vegan ovenschotel voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 

  8. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de vegan cheddar er overheen. Bak nog voor 15 minuten in de oven. 

Geroosterde-wortelsalade (bijgerecht)

  1. Verwarm de oven op 200 °C. 

  2. Schil de wortel en snijd ze door de helft en dan in plakjes van een halve centimeter. 

  3. Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de wortelplakjes, olijfolie, zout en peper in een kom en meng goed door.

  4. Leg de gemarineerde wortelplakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in een kom. 

  5. Snijd de paprika en de ui in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan de kom met de wortels. 

  6. Voeg daarna de mosterd, azijn, peterselie, paprika en ui toe aan de kom en meng goed door. Laat de wortelsalade voor minstens een uur marineren in de koelkast. 

Hoe maak je een vegan ovenschotel?

“Dit verschilt niet heel veel van het maken van iedere andere ovenschotel. Het enige verschil zijn de ingrediënten. Ik gebruik kokosmelk om de vegan ovenschotel lekker romig te maken. Ook gebruik ik vegan cheddar. Kleine tip: deze is het lekkerst wanneer het slechts kwartier smelt in de oven.”  

Ovenschotel Pompoen Kaas

Wat eet ik bij een vegan ovenschotel?

“Ik eet het liefst een frisse maar knapperige salade bij een vegan ovenschotel. Ik maak die met geroosterde wortels en een marinade van mosterd en azijn. De perfecte tegenhanger bij de romige ovenschotel.” 

geroosterde wortels

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker