De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Antilliaanse kippensoep

Zelf Antilliaanse kippensoep maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte kippensoep in het programma Shirma's Soul Food.

Direct naar recept
Antiliaanse Kippensoep

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Een Antilliaanse kippensoep maak je niet met kipfilet. Nee, ik gebruik namelijk kippenvleugels in dit heerlijke gerecht. De kippenvleugels geven extra smaak aan de soep."

Bereidingswijze

Antiliaanse kippensoep

  1. Was de kippenvleugels goed schoon in een ruime pan met koud water en 40 ml azijn. Spoel goed af. Snijd de kippenvleugels door de helft. 

  2. Schil de pompoen. Snijd de pompoen en de aardappelen in blokjes van 2 centimeter. 

  3. Snijd de ui, bleekselderij, paprika en tomaten in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn. 

  4. Doe de kip in een kom en marineer deze met complete seasoning kruidenmix, tijm, ketjap en zwarte peper. 

  5. Verhit 1 tbsp zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de kippenvleugels in de pan en bak deze op hoog vuur totdat ze een lichtbruin kleurtje hebben. 

  6. Kook het water met het bouillonblokje in een soeppan. Voeg de kip toe aan de pan met water. 

  7. Doe alle groenten bij de kip in de pan. Laat de soep 20 tot 30 minuten koken op middelhoog vuur totdat de aardappels en de pompoen prikgaar zijn en de soep wat is ingedikt is.

  8. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de basis voor kippensoep met vermicelli toe. Roer een aantal keer goed door. 

Funchi (bijgerecht)

  1. Vet een diep bord in met wat boter en zet aan de kant. 

  2. Doe het maismeel met koud water in een pan. Meng door tot de klonten zijn opgelost.  

  3. Voeg de boter, zout en het kokende water bij het maismengsel. Breng aan de kook.  

  4. Blijf roeren tot het maismeel-mengsel steviger is en loskomt van de zijkant van de pan.  

  5. Stort het maismengsel vanuit de pan in het ingevette bord en strijk glad met een pannenlikker.  

  6. Keer het diepe bord met het maismengsel om op een diep bord.

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Hoe maak je Antilliaanse kippensoep?

“Mijn recept voor Antilliaanse kippensoep is een perfect comfortfood-recept. Anders dan de versie die misschien gewend bent gaan hier kippenvleugels in. De botten geven extra smaak af aan je soep. Net als alle kruiden die er volgens mijn familierecept erin gaan.” 

Wat is funchi?

“Funchi één van mijn favoriete Antilliaanse bijgerechten omdat je er zo weinig ingrediënten voor nodig hebt en het zo makkelijk te maken is. De neutrale smaak vergelijk ik altijd met die van polenta. Die neutrale smaak is zeker niet saai want het is daarmee perfect om in een kruidige soep te dippen.”  

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.