Antiliaanse kippensoep
-
Was de kippenvleugels goed schoon in een ruime pan met koud water en 40 ml azijn. Spoel goed af. Snijd de kippenvleugels door de helft.
-
Schil de pompoen. Snijd de pompoen en de aardappelen in blokjes van 2 centimeter.
-
Snijd de ui, bleekselderij, paprika en tomaten in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
-
Doe de kip in een kom en marineer deze met complete seasoning kruidenmix, tijm, ketjap en zwarte peper.
-
Verhit 1 tbsp zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de kippenvleugels in de pan en bak deze op hoog vuur totdat ze een lichtbruin kleurtje hebben.
-
Kook het water met het bouillonblokje in een soeppan. Voeg de kip toe aan de pan met water.
-
Doe alle groenten bij de kip in de pan. Laat de soep 20 tot 30 minuten koken op middelhoog vuur totdat de aardappels en de pompoen prikgaar zijn en de soep wat is ingedikt is.
-
Voeg tijdens de laatste 10 minuten de basis voor kippensoep met vermicelli toe. Roer een aantal keer goed door.
Funchi (bijgerecht)
-
Vet een diep bord in met wat boter en zet aan de kant.
-
Doe het maismeel met koud water in een pan. Meng door tot de klonten zijn opgelost.
-
Voeg de boter, zout en het kokende water bij het maismengsel. Breng aan de kook.
-
Blijf roeren tot het maismeel-mengsel steviger is en loskomt van de zijkant van de pan.
-
Stort het maismengsel vanuit de pan in het ingevette bord en strijk glad met een pannenlikker.
-
Keer het diepe bord met het maismengsel om op een diep bord.
0 reacties