Wat is naan?
Naan is van origine een Indiaans plat brood gemaakt van tarwe en yoghurt. Het wordt voornamelijk geserveerd bij curry’s om het gerecht met de hand te kunnen eten. Maar weet je wat ook echt een goed idee is? Serveer het brood bij een heerlijke stoof. Het minimalistische zachte broodje is een mooie tegenhanger bij de rijke, stevige smaak en structuur van stoofgerechten.
Hoe maak je naan?
Voor naanbrood heb je in de basis maar 2 ingrediënten nodig: zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. Voeg voor extra smaak eventueel wat zout toe. Meng het bakmeel met de yoghurt. Kneed op een bebloemde werkbank tot een stevig maar soepel deeg. Verdeel het deeg in vijf porties en rol tot balletjes. Leg de balletjes in een hete pan zonder olie en druk plat. Bak de naan aan beide kanten bruin. Besmeer eventueel voor het serveren met knoflookboter.
Wil je de exacte verhoudingen en alles stap-voor-stap zien?
Bekijk dan deze video: