Hoe maak je tortilla? 24Kitchen's chef Hugo Kennis legt het je stap voor stap uit. Handig. Zo zet je met dit recept  razendsnel een echte Spaanse tortilla op tafel, mét heerlijke tomatensalade on the side. Makkelijk zelf te maken, warm én koud te serveren en je kunt eindeloos variëren!

Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Spaanse tortilla

  • 1 kg aardappels
  • 3 uien
  • olijfolie
  • 8 eieren
  • 5 takjes peterselie
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 75 g gerookte zalm

Extra nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Spaanse tortilla

Stap 1:

Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes van circa 0,5 centimeter. Pel en snijd de uien in halve ringen.

Stap 2:

Verhit een scheutje olie in de koekenpan en laat de aardappel circa 5 minuten op laag vuur garen. Voeg daarna de ui toe en laat circa 12 minuten garen op laag vuur. Schud de aardappels regelmatig om.

Stap 3:

Breek de eieren in een ruime kom, klop ze los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de aardappels toe aan de kom met ei.

Stap 4:

Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en schenk er weer een scheutje olie in. Schenk het aardappelmengsel terug in de pan en bak circa 5 minuten met de deksel op de pan.

Stap 5:

Gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook circa 5 minuten.

Tomatensalade

Stap 1:

Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen.

Stap 2:

Meng de tomaat met de ui.

Serveren

Snijd de tortilla in mooie punten. Serveer er een roosje zalm bij en een salade van plakjes tomaat en uienringen. Pluk en hak de peterselie en bestrooi de tortilla ermee.

Geef je waardering

1472
spaanse tortilla