Deeg
Stap 1:
Meng de bloem, zout en suiker in de kom van de mixer.
Stap 2:
Snijd boter in reepjes en vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg de boter in delen toe aan het bloemmengsel en meng tot de boter ongeveer zo groot is als een erwt.
Stap 3:
Doe het ei in een bakje met het azijn. Voeg het koude bruiswater toe tot het 110-115 ml is.
Stap 4:
Zet de mixer op gemiddelde snelheid en voeg meteen een ei-watermengsel toe en zet dan uit. Mix door tot een egale deegbol (niet langer!) en zet de mixer daarna uit. Wikkel het deeg in folie en laat minimaal 1 uur rusten.
Tip van Miljuschka:
Knijp het deeg tussen je vingers en voeg water toe wanneer het te droog is. Voeg een beetje bloem toe als het te plakkerig is.
Vulling
Breng de bosbessen met de suiker en de maïzena aan de kook. Roer de marmelade erdoor en laat alles al roerend 3-4 minuten zachtjes doorkoken. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes. Voeg de blokjes peer toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Draai dan het vuur uit en laat het afkoelen.
Afwerking
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Stap 2:
Rol het deeg uit snijd er een ronde plak van even groot als de taartvorm. Deze leg je apart voor de bovenkant van de taart.
Stap 3:
Rol het resterende deeg opnieuw uit en bekleed hiermee de bodem van de vorm. Doe daarna de vulling in de vorm.
Tip van Miljuschka:
Vul je vorm niet helemaal tot de rand dan kan je vulling over de rand heen lopen als je straks de bovenkant op de vorm legt.
Stap 4:
Steek sterretjes uit de ronde plak. Bewaar de uitgestoken figuurtjes voor decoratie.
Stap 5:
Leg de ronde plak op de vulling. Bestrijk met ei en leg de figuurtjes naast de gaten op de taart en bestrijk deze ook met ei.
Stap 6:
Bak de pie 30-35 minuten op tot het mooi goudbruin is geworden.
Meld je aan en praat mee