Bereiding
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180 °C.
Slavinken
Snipper de ui. Meng in een kom alle ingrediënten, behalve het spek, voor de slavinken stevig door elkaar. Vorm rolletjes van ongeveer 5-6 cm doorsnede. Wikkel het ontbijtspek om de rolletjes gehakt. Smeer de slavinken in met olijfolie. Grill ze op de directe zone van de barbecue in circa 10 minuten rondom goudbruin. Verplaats ze daarna naar de indirecte zone en gaar de slavinken door tot een kerntemperatuur van ongeveer 85 °C graden.
Kruidige krieltjes
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster het 5-spicespoeder circa 1 minuut. Voeg de krieltjes toe en bak in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant.
Gegrilde sla
Voeg de houtsnippers toe aan de barbecue. Halveer de kropjes little gem. Besprenkel met olie en grill ze om en om tot een mooi grillstreepje ontstaat. Breng op smaak met het sap van de citroen en peper en zout.
Serveer de krieltjes en de gegrilde sla bij de slavinken.
0 reacties