Er gaat niets boven een heerlijke Slavink van de BBQ! Maak ze nu zelf volgens het recept van onze barbecueheld Harm-Jan. Één ding is zeker: het smaakt naar meer! 

Ingredienten

4
Personen

Slavinken

  • 1 grote rode ui
  • 500 g rundergehakt
  • 2 theelepel knoflookpulp
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 4 á 6 eetlepels paneermeel
  • 8 lange plakjes ontbijtspek

Kruidige krieltjes

  • arachideolie
  • 2 theelepel 5-spice poeder
  • 450 g voorgegaarde krieltjes

Gegrilde sla

  • 4 kropjes little gem
  • arachideolie
  • 1 citroen

Extra nodig

  • BBQ
  • kernthermometer
  • skillet pan
  • houtsnippers

Bereidingswijze

45 minuten

Bereiding                                  

Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180 °C.

Slavinken

Snipper de ui. Meng in een kom alle ingrediënten, behalve het spek, voor de slavinken stevig door elkaar. Vorm rolletjes van ongeveer 5-6 cm doorsnede. Wikkel het ontbijtspek om de rolletjes gehakt. Smeer de slavinken in met olijfolie. Grill ze op de directe zone van de barbecue in circa 10 minuten rondom goudbruin. Verplaats ze daarna naar de indirecte zone en gaar de slavinken door tot een kerntemperatuur van ongeveer 85 °C graden.

Kruidige krieltjes

Verhit een scheutje olie in een pan en rooster het 5-spicespoeder circa 1 minuut. Voeg de krieltjes toe en bak in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant.

Gegrilde sla

Voeg de houtsnippers toe aan de barbecue. Halveer de kropjes little gem. Besprenkel met olie en grill ze om en om tot een mooi grillstreepje ontstaat. Breng op smaak met het sap van de citroen en peper en zout.

Serveer de krieltjes en de gegrilde sla bij de slavinken.

Geef je waardering

Slavink van de BBQ