1. Begin, als je het zelf maakt, met de labne: Meng 1 tl zout door 500 ml Turkse yoghurt. Maak een theedoek vochtig, knijp goed uit en leg in een zeef. Schep hier de yoghurt in. Vouw de doek dicht, zet er iets zwaars op en zet in de koelkast. Laat de yoghurt uitlekken tot een dikke ‘hangop’ of labne (hoe langer hoe beter, mag gerust een paar uur).
2. Snijd de peterselie en munt fijn. Doe het grootste deel van de kruiden in een kom.
3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.
4. Pel en rasp de ui en knoflook boven de kom met kruiden.
5. Meng in de kom het gehakt met de ui, knoflook, de gesneden kruiden, koekkruiden, zout, peper, pijnboompitten, ei en paneermeel.
6. Verwarm de grillpan.
7. Schil en schaaf de koolrabi’s. Halveer en pers de citroen erboven uit en hussel door elkaar.
8. Haal de pitten uit de granaatappel.
9. Kneed het gehakt om de spiesen heen en wrijf in met olie. Rooster de kofte circa 10 minuten in de grillpan.
10.Verwarm het brood in een koekenpan.
11. Maak de koolrabi aan met olijfolie, zout en peper.
12.Spreid de labne uit in een diep bord of schaal. Besprenkel met olijfolie en rasp er citroenschil boven. Bestrooi met de granaatappelpitten en achtergehouden kruidenblaadjes.
13.Serveer de köfte met de labne, koolrabi en het brood.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties