De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus

Jet van Nieuwkerk maakt dit populaire gerecht in het programma Lekker Snel!. Ook met een zelfgemaakte knoflooksaus zet je dit binnen een half uur op tafel. 

30 min voorbereidingstijd
Broodje shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Ook met een broodje shoarma pak ik graag uit. Met een pickle van rode ui geef je een frisse touch aan het gerecht. Mijn ultieme tip? Zelf knoflooksaus maken. Dat is echt veel makkelijker dan je denkt.” 

Bereidingswijze

Broodje shoarma

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C. 

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma voor 5 tot 7 minuten.  

  3. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. Snijd de ijsbergsla in dunne repen.   

  4. Bak de pita’s 4 minuten in de oven. Laat iets afkoelen. 
     

  5. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de shoarma, sla, komkommer, tomaat, verse knoflooksaus en de pickle van rode ui.

Zelfgemaakte knoflooksaus

  1. Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de bieslook fijn.

  2. Meng de bieslook en knoflook met de mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. 

Pickle van rode ui

  1. Voeg de witte azijn, suiker en water toe aan een steelpan. Verhit totdat de suiker is opgelost.

  2. Snijd de uien in dunne ringen. 

  3. Doe de uienringen in een weckpot en giet het azijnmengsel erbij. Laat minimaal 25 minuten intrekken.

Tip van Jet

“Als ik een pickle maak dan houd ik mij vast aan één vuistregel. Hoe langer je de pickle laat staan, hoe lekkerder én mooier het wordt. Een pickle kan je, mits goed afgesloten in een weckpot, ongeveer een maand bewaren in de koelkast.”  

Jet van Nieuwkerk

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker