De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sucuklu yumurta en turkse kruimelkaas

Deze Turkse variant van een omelet is ontzettend lekker en perfect voor een zondagse brunch of uitgebreide lunch. Bovendien móet je de kruimelkaas (in het Turks cökelek) geproefd hebben: je wilt nóóit meer anders! Karsu deelt het zalige recept. 

45 min voorbereidingstijd
480 min kooktijd
Turkse omelet sucuk

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Bereidingswijze

Turkse kruimelkaas (Cökelek)

  1. Spoel een grote pan met water. Giet de yoghurt en de melk in de pan en breng aan de kook. Roer af en toe in de pan zodat de melk en yoghurt niet aanbrandt. Als het vocht een gelige kleur krijgt (wei) en zich af begint te scheiden van de vaste bestanddelen (wrongel) kan het vuur uit. Laat dan circa 30 minuten afkoelen en rusten.

  2. Leg de kaasdoek/theedoek in een grote zeef en leeg hier de inhoud van de pan in. Knijp al het vocht uit de wrongel. Zet dan het mengsel ingepakt in de kaasdoek een nacht buiten de koeling om te rijpen.

  3. Doe de gerijpte kaas in een kom en voeg het zout, nigellazaad en gedroogde bonenkruid toe en meng goed door. Voeg toe aan een kom en verdeel dan de olijfolie over de kaas.

Sucuklu yumurta

  1. Snijd de sucuk in plakken.

  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sucuk in circa 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak totdat ze gaar zijn.

    De cökelek en sucuklu yumurta zijn ontzettend lekker met Turks brood.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

na 60 minuten koken (dus niet 30 minuten zoals beschreven) nog geen klonten wel een gelige water kleur.
wat doe ik verkeerd?
kun U mij helpen?
heer dan de donk
09-05-2023

Ook lekker