De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Atjar van Oma Mary

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Atjar van Oma Mary

Bereidingswijze

Snijd de wortels, sperzieboontjes, bloemkool en paprika in kleine gelijke stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd de uien grof. Maal de ui en knoflook met de kemirinoten fijn in de foodprocessor. Verhit een pan met olie en fruit het mengsel circa 3 minuten. Kneus de sereh, snijd het bovenste blad eraf en halveer de stengels. Snijd de laos in plakken en voeg samen met de sereh, bouillonblokjes, ketoembar en djinten toe aan de pan. Laat circa 1 minuut bakken en voeg dan de koenjit en salamblaadjes toe. Voeg de wortels en sperzieboontjes toe en bak tot ze beetgaar zijn. Voeg de bloemkool, paprika, bamboescheuten, zilveruitjes, kokosmelk en azijn toe. Zodra het vocht bijna kookt is de atjar klaar.

Serveren
Serveer de atjar met gekookte witte rijst.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.