De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sambal goreng tempeh

Een pittig Aziatisch gerecht met smaakvolle tempeh.

Sambal goreng tempeh

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de tempeh in blokjes en bak de blokjes daarna in olie tot ze lichtbruin zijn. Zet ze even weg.

Snijd de gember en de knoflook fijn. Snijd de rode pepers doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de rode uien in ringen. Los de tamarindepasta en de gulah jawa op in een kom met 100ml kokend water.

Doe nu wat olie in de pan en fruit de rode uien met de pepers, knoflook, gember, bladeren daun salam, peteh bonen en wat zout en peper.  Bak dit ongeveer 5 minuten op medium vuur. Voeg nu de opgeloste gulah jawa en tamarindepasta toe. Laat de saus goed indikken. Als het ingedikt is, doe je de tempeh blokjes erbij. 

Voeg er eventueel wat ketjap manis aan toe voor een zoetere smaak.

Serveren

Serveer de sambal goreng tempeh met witte rijst.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker