Dit geliefde gerecht heeft al vele harten weten te veroveren in Nederland. Vandaag maken we de Javaanse variant, net wat anders maar extra lekker. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Nasi

  • 350 g basmatirijst
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm laos
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 tl trassi
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 3 el zoute ketjap
  • 2 maggiblokjes
  • 4 takjes bladselderij

Eierflensjes

  • 6 eieren
  • 1 el bloem
  • snuf zout en peper
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Nasi: 

Stap 1: 
Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de rijst, wanneer deze gaar is, op een ruime schaal en afkoelen. 

Stap 2: 
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de laos in plakjes. Zet een ruime bakpan op het vuur met 4 eetlepels olijfolie. Bak de ui, knoflook en laos voor circa 2 minuten. Voeg dan de trassi, zwarte peper en zoute ketjap toe en bak kort mee. Voeg de rijst toe aan de pan en meng het goed door. Breng de rijst op smaak met de maggiblokjes. Hak de selderijtakjes fijn en meng door de nasi. Houdt de nasi warm op laag vuur. 

Eierflensjes 
Meng de eieren met de bloem en zout en peper. Bak de flensjes in een beetje zonnebloemolie in een ruime bakpan. Snijd in dunne reepjes en serveer bovenop de nasi. 

Tip van oma Trees: 
De nasi wordt nog lekkerder wanneer je de rijst een dag van tevoren al hebt gekookt. 

 

Geef je waardering

93
javaansenasi