De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse hartige taart

Heerlijk voorbij de lunch of als hoofdgerecht. Hartige taarten vallen oneindig te combineren maar deze dit recept is zeker de moeite waard om thuis te maken. Nog een groot voordeel: je kan het makkelijk vooruit maken, dus ideaal voor drukke werkdagen.

90 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Italiaanse Hartige Paastaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Heerlijk voorbij de lunch of als hoofdgerecht. Hartige taarten vallen oneindig te combineren maar deze dit recept is zeker de moeite waard om thuis te maken. Nog een groot voordeel: je kan het makkelijk vooruit maken, dus ideaal voor drukke werkdagen.

Bereidingswijze

Deeg 

Stap 1: 
Meng het water, gist, suiker, bloem en het meel. Kneed het geheel tot een deeg. Dit kan met de hand of je kunt de mixer met deeghaak gebruiken. Voeg de olie toe en kneed totdat de olie helemaal is opgenomen en het deeg soepel aanvoelt.  

Stap 2: 
Leg het deeg in een ingevette kom en laat het afgedekt circa 1 uur rijzen op kamertemperatuur.  

Of maak dit deeg al een dag van tevoren en laat het één nacht in de koelkast rijzen. Goed om te weten: het deeg heeft dan langer de tijd om te ontwikkelen én is makkelijker uit te rollen en te verwerken omdat het koud is.  

Vulling 

Stap 1: 
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui en de knoflook op laag vuur circa 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en verwarm totdat de spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Dep daarna droog met keukenpapier en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.  

Stap 2: 
Hak de spinazie een paar keer grof door. Pluk en hak de oregano. Meng in een kom de gehakte spinazie met 2 eieren, oregano, zout, peper en 1/3e van de Parmezaanse kaas. 

Stap 3: 
Meng in een andere kom de ricotta met 2 eieren, 1/3e van de Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper. 
 

Samenstellen van de taart 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ronde taartvorm in en bekleed met bakpapier. 

Stap 2: 
Rol 2/3e van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de taartvorm. Laat het deeg een paar centimeter over de rand hangen. Bestrooi de bodem met een dun laagje panko of paneermeel. 

Stap 3: 
Schep de spinazievulling in de vorm en strijk glad met een lepel. Verdeel hierover de ricottavulling en strijk deze ook glad. 

Stap 4:
Maak in de ricottavulling met 6 kuiltjes met een lepel. Splits 6 eieren. Voor dit recept heb je 2 van de 6 eiwitten nodig. Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier. Klop 2 eiwitten los met de rest van de Parmezaanse kaas en giet dit over de vulling.  

Stap 5: 
Splits een ei. Meng de eidooier met de slagroom. Bestrijk het deeg met het eistrijksel. Bak de taart in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Als de bovenkant te snel verkleurt kun je deze afdekken met aluminiumfolie. 

Tip van Rudolph:  
Laat de taart 30 minuten afkoelen voordat je ‘m aansnijdt. Zo valt-ie minder snel uit elkaar. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Nu twee keer gemaakt en iedere keer sta ik uren te rommelen in de keuken. Voor mij geen makkelijk of eenvoudig recept.
Onno Hof
23-12-2023

Ook lekker