Verras je gasten met deze romige risotto bianco. Supermakkelijk om te maken en heerlijk vol van smaak.

Deze maaltijdbox is niet meer te bestellen.

Bestel hier je maaltijdbox voor aflevering 2

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 ml olijfolie
  • 150 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g mascarpone
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1:
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in olijfolie zonder deze te verkleuren. Breng de bouillon tegen de kook.

Stap 2:
Voeg de rijst toe aan de ui en knoflook en blus af met witte wijn. Voeg terwijl je rustig blijft roeren de bouillon toe en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar.

Stap 3:
Voeg de mascarpone toe en roer dit rustig door de risotto.

Stap 4:
Zet het vuur uit en voeg de geraspte Parmezaan toe. Laat de risotto enkele minuten nagaren en laat de kaas intrekken. Giet de risotto op een groot plat bord en bestrooi met kaneelpoeder.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

58
Risotto
Risotto (verticaal)