Pizza als dessert? Met deze heerlijke zoete appelpizza (mét amandelroom) kan het! Rudolph deelt zijn recept.

Deze maaltijdbox is niet meer te bestellen.

BESTEL HIER JE MAALTIJDBOX VOOR AFLEVERING 2

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 70 g bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 35 g boter
  • 35 g roomkaas
  • 1/2 el azijn
  • 1 el koud water

Amandelroom

  • 65 ml volle melk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 eidooier
  • 50 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 40 g amandelmeel

Topping

  • 20 g gewelde rozijnen
  • 10 g pijnboompitten
  • 10 g pistachenoten
  • 1 appel (Jonagold)
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 55 minuten

Deeg

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2:
Doe bloem, bakpoeder, boter, roomkaas, azijn en koud water in een kom. Kneed alles goed door. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, voor 20 minuten rusten in de koelkast.

Amandelroom

Stap 1:
Roer de eidooier met de helft van de suiker en maïzena met een klein scheutje koude melk tot een papje.

Stap 2:
Breng de overige melk met de andere helft van de suiker en vanille aan de kook. Giet de hete melk op het papje en vervolgens alles weer terug in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat de room 1 minuut doorkoken.

Stap 3:
Meng het amandelmeel erdoor en giet de amandelroom op een koud bord om af te koelen.

Opmaak pizza

Stap 1:
Rol het deeg uit tot een grote ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede. Leg het deeg op de bakplaat en vouw een paar cm van de rand naar binnen.

Stap 2:
Verdeel de amandelroom over de bodem. Bestrooi met de gewelde rozijnen, pistachenoten en pijnboompitten. Snijd de appels met schil in dunne reepjes en verdeel over de pizza.

Stap 3:
Bak de appelpizza voor 25 minuten in de oven en bestrooi voor het opdienen met een beetje poedersuiker. Serveer op een grote houten snijplank en snijd aan tafel in puntjes.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

14
Appelpizza
Appelpizza (verticaal)