De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frankfurter-krans

De Frankfurter-Krans is een klassieker onder de Duitse taarten en bovendien een échte eyecatcher door zijn kransachtige vorm bedekt met een gouden krokante laag van nougatine. Gelukkig, deelt Rudolph zijn ambachtelijke recept voor een heerlijke Frankfurter-krans.

90 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Frankfurter-krans

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De Frankfurter-Krans is een klassieker onder de Duitse taarten en bovendien een échte eyecatcher door zijn kransachtige vorm bedekt met een gouden krokante laag van nougatine. Gelukkig, deelt Rudolph zijn ambachtelijke recept voor een heerlijke Frankfurter-krans.

Bereidingswijze

Cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 140 °C. Beboter de tulbandvorm en bestuif met bloem. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de mengkom door deze onder de hete kraan te houden.  

Stap 2: 
Roer de boter met de suiker en het zout in circa 10 minuten zacht en crèmig. Kluts de eieren. Verwarm de eieren, als deze nog koud zijn, heel kort in een pan tot het niet meer koud aanvoelt. Voeg geleidelijk toe aan de boter en de suiker tijdens het mixen. Voeg ook de advocaat toe. Spatel als laatste de bloem erdoor. Vul de cakevorm met het beslag en bak 1 uur in de oven. Los de cake en laat volledig afkoelen. 

Banketbakkersroom 

Stap 1: 
Klop de eidooiers los. Giet een klein scheutje melk bij de eidooiers met een eetlepel van de suiker.  
 
Stap 2: 
Breng de rest van de melk aan de kook met het vanille-extract en de rest van de suiker. Zet het vuur lager, laat de vanille circa 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door.  
 
Stap 3: 
Klop intussen de eidooiers met de suiker en de bloem tot een crème. Giet een flinke scheut hete melk al roerend bij het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Giet dan op een plat bord of schaal. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Botercrème 

Klop in een kom de zachte boter crèmig en meng de banketbakkersroom erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak met kartel spuitmondje en laat even opstijven in de koelkast. 

Nougatine 

Rooster de amandelen in de oven of in een pan. Hak de grof door. Karamelliseer de suiker en voeg de amandelen toe. Roer ze kort door met een spatel en giet het uit op bakpapier. Laat de nougatine volledig afkoelen en hak dan tot iets fijnere stukjes.  

Tip van Rudolph: 
Het fijnhakken van de nougatine gaat ook makkelijk met de pulse-stand van een keukenmachine. 

Kirschwassersiroop 

Breng het water aan de kook en los de suiker hierin op. Haal van het vuur en meng de kirsch erdoor.  

Samenstellen krans 

Stap 1: 
Snijd de cake horizontaal in 3 of 4 plakken. Bestrijk de laagjes cake met kirschsiroop. Stapel de laagjes cake weer op elkaar met daartussen steeds een laagje botercrème en een streepje jam. Zorg dat de jam niet aan de randen komt.  

Stap 2: 
Bestrijk de hele cake met een dunne laag botercrème. Strijk de crème glad met een strook bakpapier. 

Stap 3: 
Bekleed de gehele buitenkant en de bovenkant met gehakte nougatine. Decoreer met kleine toefjes botercrème en rode bessen. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker