Griekse yoghurt met gesuikerde walnoten en platte perzik. Dit is toch hét perfecte zomerse nagerecht? 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Gesuikerde walnoten

  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 150 g walnoten (ongezouten)

Perziken

  • 2 perziken
  • 1 el honing
  • 2 limoenen
  • 400 g Griekse Yoghurt 10% vet

Extra nodig

  • Ovenschaal met bakpapier
  • 4 glazen

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Gesuikerde walnoten 
Verwarm de oven voor op 180 °C.Scheid het ei. Klop het eiwit los in een mengkom. Meng de suiker en de walnoten door het eiwit. Verdeel dit over een ovenschaal met bakpapier. Bak de walnoten voor ongeveer 12 minuten droog en goudbruin in de oven. Roer tussendoor even door. Laat afkoelen voor gebruik. 

Perziken
Was de perziken. Snijd de perziken in vieren en verwijder de pit. Snijd de kwarten in kleinere schijfjes. Verwarm in een kleine pan de honing en de rasp en sap van een halve limoen. Bak de perziken voor ongeveer 5 minuten in de honing op hoog vuur en blijf regelmatig roeren. Schep de perziken met honing uit de pan en laat afkoelen. 

Opbouwen 
Vul de glazen met een laag perziken, Griekse yoghurt en de gesuikerde walnoten. Dan weer een laag perziken, Griekse yoghurt en afsluiten met wat gesuikerde walnoten. 

Tip: 
Je kunt ook andere soorten steenvruchten of noten gebruiken.  

Geef je waardering

66
toetje