De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

griekse yoghurt met gesuikerde walnoten en platte perzik

Griekse yoghurt met gesuikerde walnoten en platte perzik. Dit is toch het perfecte zomerse nagerecht? 

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
toetje

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Het frisse van de yoghurt en het zoete van het fruit is echt een heerlijke combinatie. Geschikt als toetje, snack of zelfs lekker als ontbijt."

Bereidingswijze

Gesuikerde walnoten 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.Scheid het ei. Klop het eiwit los in een mengkom. Meng de suiker en de walnoten door het eiwit. Verdeel dit over een ovenschaal met bakpapier. Bak de walnoten voor ongeveer 12 minuten droog en goudbruin in de oven. Roer tussendoor even door. Laat afkoelen voor gebruik. 

Perziken

  1. Was de perziken. Snijd de perziken in vieren en verwijder de pit. Snijd de kwarten in kleinere schijfjes. Verwarm in een kleine pan de honing en de rasp en sap van een halve limoen. Bak de perziken voor ongeveer 5 minuten in de honing op hoog vuur en blijf regelmatig roeren. Schep de perziken met honing uit de pan en laat afkoelen. 

Opbouwen 

  1. Vul de glazen met een laag perziken, Griekse yoghurt en de gesuikerde walnoten. Dan weer een laag perziken, Griekse yoghurt en afsluiten met wat gesuikerde walnoten. 

    Je kunt ook andere soorten steenvruchten of noten gebruiken.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker