Sajoer boontjes, ook wel sambal goreng-boontjes genoemd, zijn sperziebonen die bereid worden in een smaakvolle boemboe. Ze zijn perfect te serveren bij rendang of andere gerechten bij een Indische rijsttafel. 

Ingredienten

4
Personen

Sajoer-boontjes

  • 500 gr sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Dop en was de sperziebonen. 

Maak ondertussen een pasta van de ketjap, sambal, ui, knoflook, gemberpoeder en korianderzaad. Gebruik hiervoor een keukenmachine. 

Verhit de pasta in een wokpan en voeg de sperziebonen toe. Bak mee. 

Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe. Stoof de sajoer-boontjes in circa 10 minuten gaar. 

Geef je waardering

sajoer boontjes