Rendang

20
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Snijd het vlees in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en rawit en snijd de peper in ringen. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de kemirinoten, korianderkorrels, pepers, knoflook en ui. Verhit olie in een pan en fruit de gevijzelde ingrediënten. Kneus de citroengras, schil de gember en snijd de laos in plakjes. Voeg de laos, gember, citroengras, salamblad, en djeruk purut toe en bak kort mee.

Voeg het vlees toe en bak het vlees tot het rondom bruin is. Blus af met de bouillon en roer de suiker en ketjap erdoor. Breng aan de kook en stoof het vlees met deksel op de pan in circa 1 uur en 30 minuten gaar. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en blancheer de sperziebonen in water met zout. Serveer de rendang met rijst en sperziebonen.

Ingredienten

4
Personen

Rendang

  • 1rode peper
  • 1rawit
  • 800grundvlees
  • 1grote ui
  • 4teentjesknoflook
  • 6kemirinoten
  • 1tlkorianderkorrels
  • arachideolie
  • 1stengelcitroengras
  • 2cmgember
  • 2cmlaos
  • 2salamblad (Indisch laurierblad)
  • 4djeruk purut
  • 400mlbouillon
  • suiker
  • 200mlketjap manis
  • 200grijst
  • 500gsperziebonen

Extra nodig

  • Tjobe (vijzel)
Geef je waardering
20