Seroendeng

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de salambladeren, koenjit en loas toe en bak circa 2 minuten mee. Vijzel de ketoembar en voeg deze toe. Voeg de kokosrasp toe en bak circa 3 minuten mee.
Verwijder de salambladeren en laos. Voeg tenslotte de poedersuiker en de pinda’s toe en laat nog circa 2 minuten karamelliseren en bijkleuren

Serveer
Strooi de seroendeng over je gerecht of serveer er apart bij.

TIP: bewaar de seroendeng in een afgesloten pot.

Ingredienten

4
Personen

Seroendeng

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 salambladeren
  • 1 tl koenjit
  • 2 cm laos
  • 1 tl ketoembar
  • 200 g kokosrasp
  • 1 el poedersuiker
  • 50 g pinda's

Extra nodig

  • wok
  • vijzel
Geef je waardering
6