Seroendeng

19
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de salambladeren, koenjit en loas toe en bak circa 2 minuten mee. Vijzel de ketoembar en voeg deze toe. Voeg de kokosrasp toe en bak circa 3 minuten mee.
Verwijder de salambladeren en laos. Voeg tenslotte de poedersuiker en de pinda’s toe en laat nog circa 2 minuten karamelliseren en bijkleuren

Serveer
Strooi de seroendeng over je gerecht of serveer er apart bij.

TIP: bewaar de seroendeng in een afgesloten pot.

Ingredienten

4
Personen

Seroendeng

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 salambladeren
  • 1 tl koenjit
  • 2 cm laos
  • 1 tl ketoembar
  • 200 g kokosrasp
  • 1 el poedersuiker
  • 50 g pinda's

Extra nodig

  • wok
  • vijzel
Geef je waardering
19