De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rendang-gehaktballen

Jet van Nieuwkerk maakt dit waanzinnige gerecht in Lekker Snel! Dit gerecht is makkelijker te maken dan je denkt en zeker het proberen waard.

rendang-gehaktballen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Je hebt gelijk een volwaardige maaltijd als je de gehaktballen combineert met de smaakvolle rijst. Ingelegde groente zijn bij mij favoriet, dus een klein schaaltje kan bij mij op tafel niet missen."

Bereidingswijze

Rendang-gehaktballen

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de rode peper fijn.

  2. Meng 1 fijngesneden sjalot met het rundergehakt, het ei en een snuf peper en zout in een kom en vorm hier kleine gehaktballen van.

  3. Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan en bak de gehaktballen hierin rondom bruin.

  4. Voeg de tweede gesneden sjalot, knoflook en de rode peper toe aan de pan en bak kort mee.

  5. Voeg de boemboe toe aan de pan. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij. Laat de rendang-gehaktballen 5 tot 10 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.

  6. Serveer de rendang-gehaktballen met rijst en sperziebonen. Garneer eventueel met seroendeng en ingelegde groenten.

Bijgerechten

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stoom de sperziebonen voor 3 min in een klein laagje water. Giet af en wok deze voor 2 minuten met olijfolie in een wokpan. Breng op smaak met peper en zout. 

Ingelegde groenten

  1. Snijd de komkommer en radijzen in plakjes. Voeg hier de sushi-azijn aan toe en breng op smaak met zout. Laat minstens 10 minuten trekken.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker