Rendang-gehaktballen
-
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de rode peper fijn.
-
Meng 1 fijngesneden sjalot met het rundergehakt, het ei en een snuf peper en zout in een kom en vorm hier kleine gehaktballen van.
-
Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan en bak de gehaktballen hierin rondom bruin.
-
Voeg de tweede gesneden sjalot, knoflook en de rode peper toe aan de pan en bak kort mee.
-
Voeg de boemboe toe aan de pan. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij. Laat de rendang-gehaktballen 5 tot 10 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
-
Serveer de rendang-gehaktballen met rijst en sperziebonen. Garneer eventueel met seroendeng en ingelegde groenten.
Bijgerechten
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stoom de sperziebonen voor 3 min in een klein laagje water. Giet af en wok deze voor 2 minuten met olijfolie in een wokpan. Breng op smaak met peper en zout.
Ingelegde groenten
-
Snijd de komkommer en radijzen in plakjes. Voeg hier de sushi-azijn aan toe en breng op smaak met zout. Laat minstens 10 minuten trekken.
0 reacties