Zelfgemaakte kroepoek met avocadodip en tomatendip

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kroepoek voorbereiden
Kook de rijst met twee derde van het water en zout in circa 1 uur tot een pap. Voeg halverwege het kookproces het laatste deel water toe. Mix het glad met een staafmixer. Schenk de helft van de rijstpap in een kom en meng hier de inktvisinkt doorheen. Meng de andere helft met het sesamzaad. Smeer beide, los van elkaar, uit over een stuk bakpapier tot een dikte van 5 millimeter. Laat dit op een warme en luchtige plek circa 6 tot 12 uur drogen tot het droog is. Of in de oven op 80 ºC in circa 3 tot 8 uur.

Avocadodip
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snijd de knoflook. Meng de avocado, knoflook, crème fraîche, mosterd en sushi-azijn met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Tomatendip
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitje in smalle ringen. Meng de tomaten, peper, knoflook en bosuitje door elkaar en roer er een scheut olijfolie door.

Kroepoek
Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Breek de droge kroepoek in stukken van circa 5 centimeter en frituur de kroepoek circa 20 seconden tot ze luchtig en goudbruin zijn.

Serveer de kroepoek met de dipsauzen.

Ingredienten

4
Personen

Kroepoek

  • 100 g kentanrijst
  • 600 ml water
  • 2 tl zout
  • 1 zakje intkvisinkt
  • 1 el sesamzaadjes

Avocadodip

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 el sushi-azijn
  • zout
  • versgemalen peper

Tomatendip

  • 5 tomaten
  • 1 groene peper
  • 1 bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • frituur
Geef je waardering
3