PLUS

Ingredienten

4
Personen

Voor de stamppot

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 g gesneden wortel
  • 400 g uien in ringen
  • 1 chorizoworst
  • 2 tl mosterd
  • 50 ml warme melk
  • 25 g boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook samen met de wortel en ui in 15-20 minuten gaar. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak in een droge pan krokant. Hak de peterselie fijn.

Giet de aardappels en hutspotgroenten af en stamp samen met de mosterd, melk, boter en paprikapoeder tot een grove hutspot. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer met de krokante chorizostukjes en peterselie.

Geef je waardering

98
Spaanse hutspot met chorizo, paprikapoeder en peterselie