Rendang ayam met zoetzuur

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Boemboe
Pel en snipper de rode uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de serehstengels fijn. Schil de gember.
Maal alle ingrediƫnten voor de boemboe in de keukenmachine fijn tot een pasta.

Rendang ayam
Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de boemboe circa 2 minuten.
Voeg de kippendijen toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat circa 2 uur langzaam inkoken tot bijna al het vocht verdampt is. Rooster de kokosrasp in een droge pan goudbruin in circa 3 minuten.

Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking

Zoetzuur van bloemkool
Snijd de bloemkool in roosjes, blancheer (kook) circa 3 minuten en spoel koud. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de peper in ringen.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de lente-ui, peper en bloemkool toe. Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen. Schil en de snijd de mango in blokjes en roer door het zoetzuur.

Serveren
Verdeel de rendang ayam over de borden en bestrooi met de kokosrasp. Serveer met de rijst, zoetzure bloemkool en kroepoek.

Ingredienten

4
Personen

Boemboe

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 rode peper
  • 2 serehstengels
  • 2 cm gemberwortel
  • 6 kemirinoten
  • 1 tl koenjit
  • 2 djeruk purut

Rendang ayam

  • zonnebloemolie
  • 8 kippendijen
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 50 g kokosrasp
  • kroepoek

Rijst

  • 350 g witte rijst

Zoetzuur van bloemkool en mango

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 lente-ui
  • 0.5 rode peper
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 150 g suiker
  • 1 mango

Extra nodig

  • keukenmachine of staafmixer+bakje
Geef je waardering
7