Tomaat, basilicum en mozzarella oftewel caprese is populaire combinatie. Ook is het makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bijvoorbeeld met kip en krieltjes. 

Ingredienten

4
Personen

  • 4 stuks kipfilet
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 4 plakken mozzarella
  • 90 g groene pesto
  • 200 g cherrytomaten, doorgesneden
  • 15 g verse basilicum
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Extra nodig

  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Meng in een kom 2 el olijfolie, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden door elkaar. Leg de kipfilets in de marinade.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de krieltjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar, breng op smaak met peper en zout.

Gril de kipfilets in een grillpan op middelhoog vuur gedurende 6-8 minuten per kant totdat de kip gaar is. Laat de kipfilets in de pan liggen en leg op elk filet een plak mozzarella. Leg de cherrytomaten erbij en laat met het deksel op de pan doorwarmen tot de kaas gesmolten is en de tomaten zacht.

Verdeel de kipfilets over de borden en besmeer met de pesto. Leg hier de partjes cherrytomaten overheen en maak af met verse blaadjes basilicum. Strooi er peper en zout naar smaak overheen. Serveer met krieltjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

124
Kipfilet caprese met krieltjes
Kipfilet caprese met krieltjes 2