1. Steek de barbecue aan.
2. Voor de marinade: pel de knoflook en snijd heel fijn. Gebruik de platte kant van je mes om de knoflook samen met een snuf zout tot puree te wrijven op je snijplank (je kan hier ook eventueel een vijzel voor gebruiken). Doe de andere ingrediënten erbij en breng op smaak met zout en peper.
3. Voor de sjasliek: snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 3x3cm. Doe samen met de marinade in een kom en zet apart. Pel en snijd de ui samen met de paprika in schijfjes zo groot als de gesneden varkenshaas. Zet apart.
4. Maak ondertussen de zigeunersaus: Pel en snijd de ui in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op de barbecue en doe hierin de olijfolie, ui en knoflook. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en doe ze in de pan. Doe er een snuf zout en peper bij en laat het mengsel circa 6 minuten bakken. Doe de tomatenpuree erbij en bak voor 2 minuten. Snijd de augurken in kleine blokjes en doe ze erbij samen met de groentebouillon, tomatenketchup, suiker, azijn en sambal. Kook het geheel totdat het iets is ingedikt.
5. Rijg de stukjes vlees en de groenten om en om op de spiesjes.
6. Grill de sjasliek over de directe hitte circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Gebruik eventueel een deksel.
7. Serveer de sjasliek samen met de zelfgemaakt zigeunersaus.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties