Steek de barbecue maar aan, want deze sjasliek met zigeunersaus is echt top! Supersimpel, snel én valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. 

Job en Perry

Ingredienten

3
Personen

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl gerookte paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper

Sjasliek

  • 600 g varkenshaas
  • 1 grote witte ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Zigeunersaus: optioneel

  • 2 el olijfolie
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • Zout en peper
  • 70 g tomatenpuree (1 blikje)
  • 4 augurken (zoetzuur)
  • 300 ml groentebouillon
  • 3 el tomatenketchup
  • 1 el suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl sambal badjak

Extra nodig

  • Metalen spiesen (of houten spiesen geweekt in water), vijzel

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Steek de barbecue aan.

2. Voor de marinade: pel de knoflook en snijd heel fijn. Gebruik de platte kant van je mes om de knoflook samen met een snuf zout tot puree te wrijven op je snijplank (je kan hier ook eventueel een vijzel voor gebruiken). Doe de andere ingrediënten erbij en breng op smaak met zout en peper.

3. Voor de sjasliek: snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 3x3cm. Doe samen met de marinade in een kom en zet apart. Pel en snijd de ui samen met de paprika in schijfjes zo groot als de gesneden varkenshaas. Zet apart.

4. Maak ondertussen de zigeunersaus: Pel en snijd de ui in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op de barbecue en doe hierin de olijfolie, ui en knoflook. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en doe ze in de pan. Doe er een snuf zout en peper bij en laat het mengsel circa 6 minuten bakken. Doe de tomatenpuree erbij en bak voor 2 minuten. Snijd de augurken in kleine blokjes en doe ze erbij samen met de groentebouillon, tomatenketchup, suiker, azijn en sambal. Kook het geheel totdat het iets is ingedikt.

5. Rijg de stukjes vlees en de groenten om en om op de spiesjes.

6. Grill de sjasliek over de directe hitte circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Gebruik eventueel een deksel.

7. Serveer de sjasliek samen met de zelfgemaakt zigeunersaus.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

101
Sjasliek met zigeunersaus
Sjasliek met zigeunersaus