De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Rode-port-mousse met meloenbolletjes

Dit Portugese dessert is perfect voor een zomerse avond! Rudolph deelt zijn verrassende recept.

180 MIN
Rode port mousse met meloen bolletjes

Dit Portugese dessert is perfect voor een zomerse avond! Rudolph deelt zijn verrassende recept.

Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Mousse 

Stap 1: 
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Breng de port aan de kook. Roer de maïzena en 30 g suiker met een beetje port glad. Voeg in delen toe aan de hete vloeistof en blijf goed roeren. Laat het geheel kort koken totdat de crème dikker wordt, zet dan het vuur uit. 

Stap 2: 
Klop de eidooiers met de overige 60 g suiker schuimig. Giet de warme port-crème op de schuimige eidooiers en roer goed door. Knijp de gelatine uit en roer er doorheen. Laat het geheel verder laten afkoelen tot circa 30 °C. 

Stap 3: 
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel in delen door de mousse. Schep de mousse in een spuitzak en spuit in de glazen of coupes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.  

Opbouw 

Haal met een parisienneboor bolletjes uit de meloenen. Verdeel de meloenbolletjes over de port-mousse. Garneer met munt. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker