Mousse
Stap 1:
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Breng de port aan de kook. Roer de maïzena en 30 g suiker met een beetje port glad. Voeg in delen toe aan de hete vloeistof en blijf goed roeren. Laat het geheel kort koken totdat de crème dikker wordt, zet dan het vuur uit.
Stap 2:
Klop de eidooiers met de overige 60 g suiker schuimig. Giet de warme port-crème op de schuimige eidooiers en roer goed door. Knijp de gelatine uit en roer er doorheen. Laat het geheel verder laten afkoelen tot circa 30 °C.
Stap 3:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel in delen door de mousse. Schep de mousse in een spuitzak en spuit in de glazen of coupes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Opbouw
Haal met een parisienneboor bolletjes uit de meloenen. Verdeel de meloenbolletjes over de port-mousse. Garneer met munt.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.
0 reacties