Stappenplan
-
Pel de knoflook. Pel de ui en snijd in grove stukken. Halveer de rode pepers in de lengte. Verwijder de zaadjes en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in plakjes.Verwijder de uiteindes van de citroengras en hak grof.
Maal de ui, rode peper, gember, knoflook en citroengras fijn.
-
Doe de ui, rode peper, gember, knoflook en citroengras in de hakmolen. Maal de ingrediënten fijn tot een boemboe.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijn rondom aan. Voeg de boemboe, kurkuma en kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
-
Doe de kokosbloesemsuiker, kokosmelk en santen erbij. Breng al roerende tegen de kook aan en laat op laag vuur sudderen.
-
Snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de rendang ikan op een bord. Leg de plakjes komkommer erbij en serveer eventueel met witte rijst.
0 reacties