De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rendang ikan

Dit recept van Eveline voor een heerlijke rendang ikan is vol van smaak en zet je in een handomdraai op tafel.

Rendang ikan

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht dat vaak gemaakt wordt bij feestelijke gelegenheden. Gelukkig is het bij mij in de keuken altijd een feestje! Vandaag maak ik het populaire recept met vis.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel de knoflook. Pel de ui en snijd in grove stukken. Halveer de rode pepers in de lengte. Verwijder de zaadjes en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in plakjes.Verwijder de uiteindes van de citroengras en hak grof.

     Maal de ui, rode peper, gember, knoflook en citroengras fijn.  

  2. Doe de ui, rode peper, gember, knoflook en citroengras in de hakmolen. Maal de ingrediënten fijn tot een boemboe.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijn rondom aan. Voeg de boemboe, kurkuma en kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee. 

  4. Doe de kokosbloesemsuiker, kokosmelk en santen erbij. Breng al roerende tegen de kook aan en laat op laag vuur sudderen.  

  5. Snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de rendang ikan op een bord. Leg de plakjes komkommer erbij en serveer eventueel met witte rijst.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker