De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Pastasalade saai? Niet deze zomerse variaties

Deze pastasalade recepten zijn alles behalve saai! Ben je op zoek naar een makkelijke pastasalade, een gezonde pastasalade of misschien wel een snelle pastasalade? Je bent hier op het juiste adres! 24Kitchen-chef Miljuschka deelt de beste recepten zodat jij zelf een pasta salade kan maken.
BLT-pastasalade met zelf 'gedroogde' cherrytomaatjes

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

"Pastasalade is een van de vele pastarecepten die geïnspireerd zijn op de Italiaanse keuken te bieden heeft, waar ik groot fan van ben. Er zijn ook weer tal van variaties op te bedenken. Denk aan lauwwarme pastasalade of koude pastasalade. Het idee is simpel: een salade op basis van pasta. Dat kan een salade met pasta zijn, maar een pastasalade kan ook een koude pasta zijn met en toevoeging van groenten. Eén ding is zeker, voor een goed recept voor pasta salade moet je hier zijn."

De lekkerste pastasalade recepten

Ontdek hier de beste recepten voor een simpele pastasalade

Pastasalade

Wat doe je in een pastasalade?

Een pastasalade is een makkelijk gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Maar wat doe je dan in een pastasalade? Alles wat je wil! Of je nu graag vegetarisch eet, van kip houdt of een stukje vis aan je maaltijd toe wil voegen, de pastasalade is je beste vriend.

Miniatuur

Wat eet je bij een pastasalade?

Eigenlijk kun je alles eten bij een pastasalade, zeker in de zomermaanden is de koude pastasalade erg populair. In de zomer kun je bijvoorbeeld een pasta salade maken voor bij de barbecue, of met Kerst bij het gourmetten. De simpele pastasalade dient goed als vullend gerecht bij een keur aan kleinere gerechtjes, wat je in zulke gevallen vaak ziet.

bbq

Hoe maak je een pastasalade?

Het maken van een simpele pastasalade is niet moeilijk en heeft vele voordelen in de keuken. Het fijne aan een pastasalade is dat-ie soms de mogelijkheid biedt om maar één pan te gebruiken, dat scheelt afwas. Ook kun je bij een pastasalade verschillende groentes gebruiken die nog als restjes in de koelkast liggen, dat zorgt er weer voor dat je minder weg moet gooien. Hoe je een pastasalade precies moet maken ligt aan het recept. Toch is een pastasalade voor iedereen makkelijk te maken, ook voor de beginnende chef's onder ons. Een pastasalade is snel, gezond, makkelijk en ook nog eens erg lekker. Zo heb je in mum van tijd een gezonde pastasalade op tafel staan.

Miniatuur

Hoelang kun je een pastasalade bewaren in de koelkast?

Een pastasalade kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je langer wacht heb je de kans dat de pastasalade vochtig wordt. Toch is een pastasalade het lekkerst als je hem op dezelfde dag nog eet, dan heb je een echte lekkere verse en frisse pasta salade. 

Miniatuurvoorbeeld