Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Halveer de tomaatjes, verdeel over een ovenschaal, ris de tijm erboven en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie om in te bakken en pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.
-
Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de olijven.
-
Pluk de peterselie en pureer de blaadjes met een flinke scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer.
-
Meng de peterselieolie, komkommer, olijven, knoflook en ui, verbrokkel de feta erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en sap van een halve citroen.
-
Giet de pasta af, spoel koud met water, laat goed uitlekken en meng door de groente. Schep de pastasalade op bord en rasp de gele schil van de citroen erover.
Zin in nog meer koude pastasalades? Doe hier inspiratie op!
0 reacties