Pastasalade op zijn Grieks

63
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de tomaatjes, verdeel over een ovenschaal, ris de tijm erboven en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie om in te bakken en pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.

Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en hak de knoflook fijn.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Pluk de peterselie en pureer de blaadjes met een flinke scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer.

Snijd de komkommer in blokjes.

Halveer de olijven.

Meng de peterselieolie, komkommer, olijven, knoflook en ui, verbrokkel de feta erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en sap van een halve citroen.

Giet de pasta af, spoel koud met water, laat goed uitlekken en meng door de groente.

Serveren

Schep de pastasalade op bord en rasp de gele schil van de citroen erover.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade op zijn Grieks

  • 250 g cherrytomaten
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g fusilli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bos bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge
  • 1 komkommer
  • 1 potje groene olijven
  • 200 g feta
  • 1 citroen

Extra nodig

  • ovenschaal
  • staafmixer met bijbehorend bakje
  • rasp
Geef je waardering
63