Ben je op zoek naar een koude pastasalade, bijvoorbeeld voor bij de barbeque of picknick? Dan hoef je niet meer verder te surfen op het web. Op deze pagina hebben we een breed scala aan zomerse recepten voor koude pastasalades verzameld. Variaties tot en met,  waarbij je kunt denken aan koude pastasalades met tonijn, spinazie, pesto en mozzarella. Precies zoals je ze hebben wilt. 

Zomers en koude pastasalades

In de zomer kan een koude pastasalade de perfecte uitkomst zijn wanneer je snikheet weer en niet al te veel trek bij elkaar optelt. Met loeiende temperaturen zit je namelijk niet te wachten op een warm maal dat als een baksteen in je buik valt. In de zomer neig je al snel naar een salade, omdat je hiervoor niet uren in een snikhete keuken hoeft te staan, het eten is koud, waardoor de lichaamstemperaturen niet in rap tempo stijgen en het is licht verteerbaar.

Recepten voor koude pastasalade

Natuurlijk mag hier dé ultieme koude pastasalade met tonijn van onze Wat Eten We Vandaag-helden Job en Perry niet ontbreken. Naast pasta en tonijn zit het recept vol met heerlijke ingrediënten als kappertjes en croutons. Binnen 30 minuten klaar, wat heel fijn is als er onverwacht meer mensen bij de BBQ aanschuiven. 

Ook de koude pastasalade met spinazie en kaas is er een om gelukkig van te worden op zomerse dagen. Hier ga je te werk met jonge spinazie, rode pesto, zongedroogde tomaten en oude kaas. Een zomerse combinatie bij uitstek. Nog zo eentje die het gevoel van zomervakantie op je bord brengt is de koude pastasalade op z’n Grieks. Eigenlijk is het gewoon een Griekse salade die je als koude pastasalade eet. Waarbij Grieks wordt onderstreept door de mix van cherrytomaten, olijven, feta en komkommer.