Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • zout
  • 250 g vlinderpasta
  • 150 g peulen
  • 1 bosje radijs
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g gerookte zalm
  • versgemalen peper

Dressing

  • 1 bosje basilicum
  • 100 ml yoghurt
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar en spoel koud. Laat de pasta goed uitlekken. Snijd de peulen in ragfijne reepjes en kook de peultjes beetgaar. Halveer de radijsjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de helft van de zalm in dunne reepjes en de andere helft in brede repen. Meng de pasta met de peulen, radijsjes, pijnboompitten, peper en de dunne reepjes zalm. Snijd de basilicum in reepjes, meng met de yohurt en olie en breng op smaak met zout en peper. Maak de salade aan met de dressing, verdeel de salade over borden en steek de brede repen zalm ertussen.

Hmm lekker smullen maar! Wil je nog meer koude pastasalades proberen? Doe dan hier inspiratie op voor de lekkerste koude pastasalade recepten

 

Geef je waardering

85
Pastasalade met gerookte zalm