De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koude pastasalade met kip en macademianoten

Een kleurige koude pastasalade met kip, paprika, rucola, pijnboompitten en macadamianoten om de zomer te vieren!

30 min (voor)bereidingstijd
koude pastasalade met kip

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

"Als het warm is buiten, wil ik liever niet lang in een warme keuken staan. Deze koude pastasalade met kip is dan een uitkomst."

Bereidingswijze

Gemarineerde kip

  1. Snijd de salie en rozemarijn fijn. Hak de chilipeper fijn. Marineer de kipfilet in een schaal met olijfolie, sap van de citroen, salie, rozemarijn, oregano en de chilipeper.

  2. Verwarm een grillpan en gril de kipfilet in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de kipfilet in reepjes.

Koude pastasalade

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking giet af en spoel de pasta koud. Voeg een scheutje olijfolie toe om plakken te voorkomen.

  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen.

  3. Verhit olijfolie in een pan en fruit de lente-uitjes circa 3 minuten. Voeg de paprika’s en pijnboompitten toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen. 

  4. Snijd de rucola fijn en hak de macadamianoten fijn. Meng alle ingrediënten en de kipreepjes met de pasta. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker