Stappenplan
-
Verwarm je oven voor op 200°C.
-
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Besprenkel met de gedroogde oregano, kristalsuiker, twee eetlepels olijfolie, zout en een snufje zwarte peper. ‘Droog’ de tomaatjes nu ongeveer 25 minuten in de oven (heb je meer tijd? Leg ze dan 2 uur in een oven op 140 °C).
-
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud water en zet apart in een mooie schaal.
-
Haal de buitenste bladeren van de kropsla, haal de rest van de bladeren los en scheur in stukken. Was de sla in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.
-
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant en bruin. Laat de bacon uitlekken op een stukje keukenpapier en breek vervolgens in stukjes.
-
Snijd de avocado in stukjes, breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes en scheur de blaadjes in stukjes.
-
Meng de basilicum met de avocado, bacon, sla en gedroogde tomaatjes door de pasta. Meng de resterende olijfolie met de zure room en honing. Meng dit door de pastasalade en serveer gelijk.
0 reacties