De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

BLT-pastasalade

Een koude pastasalade hoeft niet ingewikkeld te zijn! Dat bewijst deze BLT-pastasalade van 24Kitchen-chef Miljuschka. Probeer 'm nu zelf. 

Direct naar recept
BLT-pastasalade met zelf 'gedroogde' cherrytomaatjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een BLT-salade bestaat altijd uit Bacon, Lettuce (oftewel sla) en Tomaat. Supersimpel eigenlijk. Net als het recept voor mijn pastasalade trouwens. Maak mijn recept en je vergeet de afkorting nooit meer."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.

  2. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Besprenkel met de gedroogde oregano, kristalsuiker, twee eetlepels olijfolie, zout en een snufje zwarte peper. ‘Droog’ de tomaatjes nu ongeveer 25 minuten in de oven (heb je meer tijd? Leg ze dan 2 uur in een oven op 140 °C).

  4. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud water en zet apart in een mooie schaal.

  5. Haal de buitenste bladeren van de kropsla, haal de rest van de bladeren los en scheur in stukken. Was de sla in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.

  6. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant en bruin. Laat de bacon uitlekken op een stukje keukenpapier en breek vervolgens in stukjes.

  7. Snijd de avocado in stukjes, breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes en scheur de blaadjes in stukjes.

  8. Meng de basilicum met de avocado, bacon, sla en gedroogde tomaatjes door de pasta. Meng de resterende olijfolie met de zure room en honing. Meng dit door de pastasalade en serveer gelijk.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.