Als pastaliefhebber weet je als geen anders dat je het kan vinden in alle maten, kleuren en soorten. Er bestaan zelfs zo’n 700 verschillende soorten pasta’s ter wereld. Daarom dat wij een pastasoort aan je willen voorstellen die nét wat minder vaak gegeten wordt, maar wel erg lekker en veelzijdig is. Vandaag praten wij je bij over orzo.

orzo

Pasta of rijst?

Dat is vaak de eerste vraag die wordt gesteld wanneer mensen kennismaken met orzo. Het antwoord is erg simpel: het is gedroogde pasta in de vorm van rijst. Dus het is echt een pastasoort.

Orzo wordt vaak gebruikt in de Mediterraanse keuken. Een oneindige speurtocht naar orzo is helemaal niet nodig, want het is bij de meeste (grotere) supermarkten te koop. Kan je het toch niet vinden? Dan kan je het ongetwijfeld vinden in de schappen van een Marokkaanse of Turkse supermarkt.
 

Oneindig veel gerechten

Orzo is een enorm veelzijdig ingrediënt en past perfect in je dagelijkse gerechten. Je kan het bereiden als een risotto, toevoegen aan je soep of maak het als een basis voor je maaltijdsalade. Hieronder hebben wij een aantal recepten voor je verzameld met orzo in de hoofdrol. Die je wil proeven!


 

Winterse_maaltijd_salade

Winterse maaltijdsalade

Met orzo kan je alle kanten op. Probeer daarom eens deze maaltijdsalade boordevol met wintergroenten en sterke smaken. 

Bekijk het recept hier

risotto

Orzo-ristto met roodbaarsfilet

Frisse smaken, een lekker stukje vis en een goed glas wijn. Het lijkt net weekend. 

Bekijk het recept hier

orzosalade

Vegetarische orzo-salade met roodlof en pompoen 

Lekker, supermakkelijk en ook nog eens gezond. Wat wil je nogmeer? Deze orzo-salade is perfect op een zomerse dag. 

Bekijk hier het recept