Als pastaliefhebber weet je als geen ander dat je het kan vinden in alle maten, kleuren en soorten. Er bestaan zelfs zo’n 700 verschillende soorten pasta’s ter wereld. Maar kende jij het veelzijdige en lekkere orzo al? 

Pasta of rijst?

Dat is vaak de eerste vraag die wordt gesteld wanneer mensen kennismaken met orzo. Het antwoord is erg simpel: het is gedroogde pasta in de vorm van rijst. Dus het is echt een pastasoort.

Orzo wordt vaak gebruikt in de Mediterraanse keuken. Een oneindige speurtocht naar orzo is helemaal niet nodig, want het is bij de meeste (grotere) supermarkten te koop. Kan je het toch niet vinden? Dan kan je het ongetwijfeld vinden in de schappen van een Marokkaanse of Turkse supermarkt.
 

orzo

Oneindig veel gerechten

Orzo is een enorm veelzijdig ingrediënt en past perfect in je dagelijkse gerechten. Je kan het bereiden als een risotto, toevoegen aan je soep of maak het als een basis voor je maaltijdsalade. Hieronder hebben wij een aantal recepten voor je verzameld met orzo in de hoofdrol. Die je wil proeven!

Orzosalade

Winterse maaltijdsalade

Met orzo kan je alle kanten op. Probeer daarom eens deze maaltijdsalade boordevol met wintergroenten en sterke smaken. 

Winterse_maaltijd_salade

Orzo-ristto met roodbaarsfilet

Frisse smaken, een lekker stukje vis en een goed glas wijn. Het lijkt net weekend. 

 

risotto

Vegetarische orzo-salade met roodlof en pompoen 

Lekker, supermakkelijk en ook nog eens gezond. Wat wil je nogmeer? Deze orzo-salade is perfect op een zomerse dag. 

 

orzosalade