De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

orzo-risotto met roodbaarsfilet

Weer eens wat anders: gebruik orzo (pasta in de vorm van rijst) om risotto te maken. Lekker met courgette, roodbaars en spekjes.

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Een recept van

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

2Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Verhit op middelhoog vuur 1/2 el  roomboter per persoon in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten. Bak de orzo 1 minuut mee en schenk de bouillon er voorzichtig bij. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, op laag vuur in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg een extra scheutje water toe wanneer de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen vervolgens in halve plakken. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Verdeel de orzo-risotto over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Leg de gebakken roodbaarsfilet er met de velkant naar boven op. Bestrooi met 1/2 tl citroenrasp per persoon en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen. Garneer het gerecht met de spekjes.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker