1. Gut Purbach in Purbach am Neusiedlersee

In een pittoresk dorpje tussen de wijnranken vind je het restaurant van Michelin-chef Max Stiegl.Hij houdt zich vooral bezig met varkensvlees. Verspillen staat niet in zijn woordenboek. Je vindt gerechten op de kaart waarin onder andere tong en oren worden verwerkt, bijvoorbeeld in een knödel. 

purbach buitenplaats

2. Biohoff Göltl In Frauenkirchen

Op deze gigantische boerderij worden ongeveer 200 bijzondere varkens gehouden. De Mangalitza is een speciaal ras die zich kenmerkt door een vachtje met krullen en een zwarte huid. Hierdoor zijn ze bestand tegen veel verschillende weersomstandigheden en kunnen daarom altijd buiten rondscharrelen. Hun vlees wordt verkocht bij het winkeltje op het erf. 

Mangalitza varken bij trog

3. Gasthaus zur Dankbarkeit in Podersdorf am See

In het knusse gasthuis worden de gasten met open armen ontvangen. Met een beetje geluk krijg je het familierecept voor Schweingebrat voorgeschoteld. Naar traditie staat die elke zondagavond op het menu. Daarbij worden natuurlijk wijnen geschonken uit de nabije omgeving. 

schweingebrat