Rundvleesstoofpotje

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het rundvlees in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Bak het rundvlees op hoog vuur even kort aan. Pel de sjalotten. Maak de champignons schoon. Rasp de wortels. Snijd de sjalotten, wortels, aubergines en champignons in grove stukken. Doe de groente in een aardewerken braadpan en bedek met het vlees. Voeg het kaneelstokje en de laurier toe en giet de rode wijn erbij. Sluit de braadpan af en laat circa 1,5 uur stoven in de oven.

Yufka met Tahin en Walnoten
Open de yufkadeegvelletjes, smeer er de tahin op en rol op. Bak de deegrolletjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Laat de deegrolletjes uitlekken op keukenpapier. Snijd de deegrolletjes in plakken en bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Rundvleesstoofpotje met ui en aubergine

  • 800 g rundvlees
  • 2 sjalotten
  • 10 champignons
  • 2 wortels
  • 2 aubergines
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje

Yufka met tahin en walnoten

  • 3 vellen yufkadeeg of filodeeg
  • 100 ml tahin
  • 75 g walnoten
  • 2 el poedersuiker

Extra nodig

Geef je waardering
0