De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plaatpizza met salami en paprika en salade mista

Ga helemaal uit je plaat met deze plaatpizza. 

Plaatpizza

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze pizza maak je helemaal zelf. Van het deeg tot de saus, het is allemaal erg makkelijk. Samen met de salade is het een heerlijke maaltijd

 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Meng voor pizzabodem de bloem met de gedroogde gist. Maak een kuil op de werkbank waarbij je vanuit het midden steeds wat lauwwarm water aan het deeg toevoegt. Voeg ook een eetlepel olijfolie toe. Kneed tot een deegbal ontstaat, strooi er dan pas het zout doorheen. 
    (Het deeg kan ook prima gemaakt worden met een keukenmachine met deeghaak) 

  2. Het deeg moet minimaal 8 à 10 minuten gekneed worden. Maak daarna een bal. 

  3. Leg de deegbal in een mengkom en laat deze op de werkbank rijzen voor ongeveer 1 uur onder een stuk ingevet huishoudfolie. Bewaar het deeg in de vriezer als je het later in de week gaat eten. Zorg dat het deeg een dag van tevoren in de koelkast wordt gezet. Op de dag van het pizzabakken wordt het deeg door gekneed en uitgerold.

  4. Fruit voor de tomatensaus de gesnipperde ui en chilivlokken in olijfolie, tot de ui glazig is. Voeg dan de gedroogde oregano toe. Als gefruit is voeg je de tomatenpassata en zout naar smaak. Laat de saus afkoelen. Voeg daarna wat fijngesneden basilicumblaadjes toe en bewaar de saus in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Afmaken

  1. Haal het pizzadeeg uit de koeling. Verwarm de oven voor op 250 °C. 

  2. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op maat van de ovenplaat die je gaat gebruiken. Om de pizza gemakkelijk op de bakplaat te krijgen rol je het deeg uit op bakpapier. 

    De pizzabodem bakt het mooiste als de ovenplaat al heet is voordat de pizza erop gaat. Rol de pizza dus uit op je werkbank met een bakpapier eronder. Als de oven op temperatuur is, haal je de ovenplaat uit de oven en schuif je voorzichtig de pizza (die op bakpapier blijft liggen!) op de ovenplaat. En dan doe je de plaat vlug weer in de oven. 

  3. Snijd de gele paprika in blokjes en de bol mozzarella in dunne plakjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. 

  4. Besmeer de pizza met de tomatensaus, rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Beleg de pizza met de gele paprika, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en salami. Rasp bovenop nogmaals wat Parmezaan naar smaak. Strooi er nog wat gedroogde oregano overheen. (Beleg kan naar wens aangepast worden, evt. vegetarisch) 

  5. Plaats de plaatpizza in de oven en bak deze in zo’n 15 minuten goudbruin. 

  6. Maak ondertussen de salade mista. Snijd de bosui in ringen, de paprika in reepjes en halveer de tomaten. Laat de ansjovis uitlekken en snijd in kleine stukken. Meng de gemengde salade met de bosui, paprika en tomaten en ansjovis (evt. vegetarisch). Maak de salade op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker