Chef Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld
Gabriele Sponza werd in 1982 geboren in Izmir, Turkije en heeft een opleiding Culinaire Kunst gevolgd aan de Johnson & Wales Universiteit in de Verenigde Staten. Na zijn opleiding heeft hij als professioneel kok gewerkt in driesterrenrestaurants in het Franse Tremolat en Marseille. Na zijn terugkeer in Turkije, heeft hij gewerkt als chef-kok in het restaurant Clement's van het Sait Halim Pasa Yalısı in Istanbul. Daarna heeft hij samengewerkt met chef-kok Dominic Jack (2 Michelinsterren) in het Gaja Restaurant van het Swisshotel The Bosphorus.

Zijn carrière als docent Keuken en Restaurant Management is begonnen aan de Istanbul Academie voor Culinaire Kunst, waarna hij twee jaar heeft gewerkt als docent chef-kok aan de Izmir Economie Universiteit, opleiding Keuken en Restaurant Management. Op dit moment geeft hij fulltime les aan studenten van de Hotelmanagement en Koksopleiding aan de Toegepaste Wetenschappen Hogeschool van de Ozyegin Universiteit. Na het ontvangen van zijn WACS Certificaat in 2011 heeft hij het recht gekregen om als jurylid deel te nemen aan wereldwijde gastronomie wedstrijden als vertegenwoordiger van Turkije. Tevens heeft hij een kookprogramma op 24Kitchen, het eerste kookkanaal van Turkije dat 24 uur per dag uitzendt. Hier maakt hij wereldrecepten met Turkse ingrediënten en een eigen twist.

Bekijk Gabrieles recepten