De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse stamppot met kip

Een Hollandse pot met een Turkse twist. Deze stamppot met kip is een overheerlijke maaltijd die je móet proeven. En zelf maken is helemaal niet moeilijk! Karsu deelt haar waanzinnige recept. 

60 MIN
Turkse stamppot met kip

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Een Hollandse pot met een Turkse twist. Deze stamppot met kip (in het Turks Asir) is een overheerlijke maaltijd die je móet proeven. En zelf maken is helemaal niet moeilijk! Karsu deelt haar waanzinnige recept. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel en snijd de ui fijn. Hak de walnoten grof.  

Stap 2: 
Leg de kip met de huid naar beneden in de soeppan. Voeg vervolgens de ui, kikkererwten, gort, 1 el boter, zout, komijn, 1 liter kokend water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat sudderen op laag vuur voor circa 60 minuten.  

Stap 3: 
Voeg de peperpuree toe. Voeg wat extra kokend water toe om het geheel smeuïger te maken.  

Stap 4: 
Haal de kip uit de pan en trek het vlees van de botten met behulp van twee vorken. Voeg dan de kip weer toe aan de pan. Stamp het geheel tot een puree en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 5: 
Laat de resterende boter smelten in een steelpan. Serveer de stamppot met de gesmolten boter, walnoten en een snufje komijn. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker