Een Hollandse pot met een Turkse twist. Deze stamppot met kip (in het Turks Asir) is een overheerlijke maaltijd die je móet proeven. En zelf maken is helemaal niet moeilijk! Karsu deelt haar waanzinnige recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 100 g walnoten
  • 450 g kippenbout
  • 100 g kikkererwten
  • 300 g gort
  • 100 g boter
  • 1,5 eetlepel zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1,5 liter kokend water
  • 3 eetlepels peperpuree

Extra nodig

  • soeppan
  • steelpan
  • stamper

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten

Stap 1: 
Pel en snijd de ui fijn. Hak de walnoten grof.  

Stap 2: 
Leg de kip met de huid naar beneden in de soeppan. Voeg vervolgens de ui, kikkererwten, gort, 1 el boter, zout, komijn, 1 liter kokend water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat sudderen op laag vuur voor circa 60 minuten.  

Stap 3: 
Voeg de peperpuree toe. Voeg wat extra kokend water toe om het geheel smeuïger te maken.  

Stap 4: 
Haal de kip uit de pan en trek het vlees van de botten met behulp van twee vorken. Voeg dan de kip weer toe aan de pan. Stamp het geheel tot een puree en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 5: 
Laat de resterende boter smelten in een steelpan. Serveer de stamppot met de gesmolten boter, walnoten en een snufje komijn. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Turkse stamppot met kip
Turkse stamppot met kip