Wraps met romige spitskool en garnalen

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Wraps:

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spitskool en de sjalot circa 3 minuten.
  • Halveer de citroen en pers de helft uit boven de spitskool. Bewaar de andere helft van de citroen. Schenk de kookroom erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de spitskool nog circa 2 minuten. Voeg de garnalen en de pompoenpitten toe en roer goed door.
  • Leg twee stukken aluminiumfolie op elkaar en leg dit onder de bloemtortilla. Herhaal dit bij elke bloemtortilla.
  • Bestrijk de bloemtortilla’s met crème fraîche en verdeel een derde van de spinazie en de spitskool eroverheen. Rol de bloemtortilla’s op in de folie.

Salade:

  • Voeg de ansjovis, kappertjes, sap van de resterende citroen en een scheut olijfolie extra vierge toe aan het bakje van de staafmixer en pureer tot een dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de peterselie grof.
  • Pluk en scheur de basilicum.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Meng in een kom de peterselie, basilicum, cherrytomaatjes, veldsla en de rest van de spinazie. Meng de dressing erdoorheen.

Serveren

  • Verwijder het aluminiumfolie en snijd de wraps in drieën.

Ingredienten

4
Personen

Wraps met romige spitskool en garnalen

  • 1 sjalot
  • 0.5 spitskool
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 citroen
  • 100 ml kookroom
  • 200 g cocktailgarnalen
  • 1 el pompoenpitten
  • 4 bloemtortilla's
  • 2 el crème fraîche
  • 300 g spinazie
  • 1 ansjovisfilet
  • 2 tl kappertjes
  • olijfolie extra vierge
  • 1 bosje peterselie
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 trosje cherrytomaten
  • 75 g veldsla

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • staafmixer+staafmixerbakje
Geef je waardering
15