De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lentequiche met witte asperges

Is het al lente? Want dan is het tijd voor asperges! Al helemaal lekker gecombineerd tot een lentequiche. 

45 min voorbereidingstijd
75 min kooktijd
Lentequiche met witte asperges

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Het is geen lente zonder witte asperges. Met dit witte goud maak je een heerlijke quiche waar je geen genoeg van kan krijgen. Een voedzame maar vooral lekkere maaltijd."

Bereidingswijze

Deeg

  1. Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem, boter, 1 ei en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 
     

  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem en de rand met bakpapier. Vul de vorm met blindbakbonen en bak de bodem circa 15 minuten in de oven. 

  3. Scheid het overgebleven ei. Bewaar de eidooier voor de vulling. Klop het eiwit los. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bestrijk het gebakken deeg met het geklopte eiwit. 

  4. Zet de bakvorm nog 5 minuten terug in de oven om het deeg volledig gaar te bakken. Door het laagje eiwit blijft het deeg langer krokant. 

Vulling

  1. Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Schil de asperges en snijd circa 4 cm van de onderkant af. Kook de asperges circa 6 minuten in ruim water met zout en een klontje boter. Giet de asperges af en laat afkoelen. 

  2. Snijd de asperges in stukken van circa 9 cm zodat ze in de breedte in de vorm passen. 

  3. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de zure room, de achtergehouden eidooier, eieren, geraspte Parmezaanse kaas, suiker, zout, peper en de peterselie. 

  4. Leg de asperges, in de breedte op naast elkaar op het deeg, in de taartvorm en overgiet met het zure-roommengsel. 

  5. Bak de quiche in de oven in circa 45 minuten gaar. Laat de quiche na het bakken eerst 10 minuten staan voor je hem aansnijdt. Garneer met tuin- of waterkers. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker