Deeg
-
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem, boter, 1 ei en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem en de rand met bakpapier. Vul de vorm met blindbakbonen en bak de bodem circa 15 minuten in de oven.
-
Scheid het overgebleven ei. Bewaar de eidooier voor de vulling. Klop het eiwit los. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bestrijk het gebakken deeg met het geklopte eiwit.
-
Zet de bakvorm nog 5 minuten terug in de oven om het deeg volledig gaar te bakken. Door het laagje eiwit blijft het deeg langer krokant.
Vulling
-
Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Schil de asperges en snijd circa 4 cm van de onderkant af. Kook de asperges circa 6 minuten in ruim water met zout en een klontje boter. Giet de asperges af en laat afkoelen.
-
Snijd de asperges in stukken van circa 9 cm zodat ze in de breedte in de vorm passen.
-
Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de zure room, de achtergehouden eidooier, eieren, geraspte Parmezaanse kaas, suiker, zout, peper en de peterselie.
-
Leg de asperges, in de breedte op naast elkaar op het deeg, in de taartvorm en overgiet met het zure-roommengsel.
-
Bak de quiche in de oven in circa 45 minuten gaar. Laat de quiche na het bakken eerst 10 minuten staan voor je hem aansnijdt. Garneer met tuin- of waterkers.
0 reacties