Oogjes
Stap 1:
Rol de fondant dun uit en snijd of steek hier 24 kleine rondjes voor de ogen uit. Hiervoor kun je eventueel een klein rond spuitmondje als uitsteker gebruiken. Laat de oogjes circa 2 uur drogen op kamertemperatuur zodat ze wat steviger worden.
Stap 2:
Hak de chocolade fijn en smelt deze. Vul een cornetje of klein spuitzakje met de chocolade en spuit kleine puntjes als pupillen van de ogen op de stukjes fondant. Leg de oogjes 15 minuten in de vriezer om te stollen.
Cupcakes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de vormpjes over de cupcaketray. Zeef de bloem en het cacao- en bakpoeder boven een kom. Meng het zout, kaneelpoeder en de suiker erdoor. Meng in een andere kom de gecondenseerde melk, melk, olie en het ei. Roer beide mengsels door elkaar tot een beslag.
Stap 2:
Verdeel het beslag over de vormpjes met een lepel of ijsknijper. Bak de cupcakes circa 25 minuten in de oven. Laat de cakejes na het bakken volledig afkoelen.
Portugese botercreme
Klop de eidooiers met de suiker au-bain-marie tot een temperatuur van 80 °C. Laat het geheel afkoelen. Klop de zachte boter iets los. Voeg het eidooier-mengsel toe en klop tot een egale crème. Schep de crème in een spuitzak.
Opbouw
Stap 1:
Pel de vormpjes van de cupcakes. Halveer de cupcakes over de breedte. Spuit de botercrème op de onderkant van de cupcakes en leg de bovenkant er weer bovenop. Druk de oogjes in de crème.
Stap 2:
Zet de cupcakes op een speelse manier in de extra vormpjes zodat ze als het ware jurkjes krijgen. Eventueel kun je een halve cupcake voor stabiliteit onder een omgekeerd cupcakevormpje zetten.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.
0 reacties